Az aneszteziológiai és intenzív ellátás kihívásai a COVID-19 fertőzéssel kapcsolatosan - gyakorlati szempontú ajánlás

2020.03.31 17:57

 

A Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság 2020.03.18-án jelentette meg a COVID-19-ben szenvedő betegek ellátását tárgyaló szakmai ajánlását. Az eltelt 5 nap alatt több, mint 5-szörösére növekedett a bizonyítottan új koronavírussal fertőzött páciensek száma, akik között növekvő számban vannak az intenzív ellátásra, lélegeztetésre szoruló, a súlyos társbetegségek miatt kezelendő betegek. A betegellátás különös szempontjait mutatja, hogy a 19 oldalas dokumentumból 14 oldal az infekciókontrollal, a személyi védelmi eszközök használatával foglalkozik. Mindenki számára fontos, a mindennapi gyakorlatban hasznos útmutatásokat tartalmaz az ajánlás.

Az ajánlás teljes szövege az alábbi hyperlinket érhető el: Az aneszteziológiai és intenzív ellátás kihívásai a COVID-19 fertőzéssel kapcsolatosan - gyakorlati szempontú ajánlás

A fenti ajánlás tájékoztató a COVID-19 járvánnyal kapcsolatban érvényben lévő eljárásrend az alábbi oldalon érhető el: Nemzeti Népegészségügyi Központ: ELJÁRÁSREND A 2020. ÉVBEN AZONOSÍTOTT ÚJ KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATBAN - 2020.03.16.

eLitMed.hu
2020.március 24.
 

 

Vissza

 Postacím
Magyar Orvosi Könyvtárak  Szövetsége
1088 Budapest, Mikszáth tér 5.

 

 e-mail cím
moksz.orvosikonyvtarak@gmail.com

Webtartalom felelős: 
Vizvári Dóra

Hivatalos levelezőlista
moksz@lib.unideb.hu

Levelezőlista a tagok számára: 
moksz-kozosseg@googlegroups.com

 

Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetsége© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode